Niets is voor altijd

Na 12,5 mooie jaren is Terra Incognita gestopt per 1 juli 2018. Met veel ambitie, enthousiasme en passie hebben we sinds 2006 aan Terra Incognita gewerkt. We deden vele inspirerende projecten. We danken onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners voor de prachtige klussen. We zijn trots op Terra Incognita. En we kijken met veel plezier terug op deze mooie periode.


Pagina's

30 augustus 2012

Prikkelende reacties


Het boek 'Vlaaien op de Neude. 2000 jaar stadslandbouw en voedsellandschap in Utrecht.' ligt nu ruim twee maanden in de handel. We zijn er trots op dat we in deze tijd verschillende lovende reacties hebben ontvangen. Enkele citaten:

"Over Voedsel in samenhang met landbouw en veeteelt in het oude Utrecht heeft Stroeken een uiterst leuk en informatief boek geschreven" (Ons Utrecht 18/07/2012). "Vlaaien op de Neude geeft een goed uitgewerkt en overzichtelijk beeld van de rol van eten en voedselproductie in en om Utrecht" (Milieucentrum Utrecht). "Een erg fijne publicatie, (...) het biedt een geheel ander perspectief op de stad, (...) het bewijst de relatie tussen stad en land" (Erik A. de Jong, Artis / Hoogleraar UvA). "Een verfrissende publicatie in de schier eindeloze reeks Utrecht-boeken" (D. Goosen, Volksbuurtmuseum Utrecht). "Stroeken laat mooi zie hoe de stad het omringende landschap verandert en wat de invloed is van voedselproductie en -handel voor de stedenbouw van Utrecht. (...) Wat mij betreft is het boek ook een voorbeeld van goede landschappelijke geschiedschrijving" (Blauwe Kamer 4/2012). "Boeiende bijdrage voor de lezer die het actuele debat over stadslandbouw in een historische context wil plaatsen." (S+RO 2012/4)."Your book on Utrecht's food history looks wonderful!! Very interesting - I am delighted and honoured to have inspired it!" (Carolyn Steel, auteur van The Hungry City).

Al deze reacties maken ons uitstapje naar de wereld van de geschiedschrijving zeer bevredigend. Net zo leuk trouwens, zijn reacties die ons prikkelen om verder te gaan met het onderwerp en om naar de toekomst te kijken. Want we blijven landschapsarchitecten en stedenbouwers. We houden u op de hoogte!

Het boek is nog altijd te koop, o.a. in de betere boekhandels in Utrecht. Of rechtstreeks te bestellen bij Terra Incognita: frank@terra-i.nl, 030-251.30.23 of 06-521.59.139. De prijs bedraagt €19,75 €15,- inclusief verzendkosten.