Deze weblog van Terra Incognita stedenbouw en landschapsarchitectuur bevat actuele nieuwsberichten en informatie over lopende
en recent uitgevoerde projecten. Voor meer informatie over ons bureau verwijzen wij u naar onze website: www.terra-i.nl

1 november 2013

De Bilt-west: vaststelling én complimenten

Gisteravond heeft de gemeenteraad van De Bilt de Gebiedsvisie De Bilt-west ongewijzigd vastgesteld. Diverse fracties complimenteerden het college over de communicatie en met name de vorm van participatie van bewoners. Het werd zelfs als een voorbeeld gezien hoe dergelijke projecten opgepakt zouden moeten worden richting toekomst! De complimenten dus vanuit de raad aan het college en de direct betrokkenen in dit proces:

"Met het raadsbesluit is een einde gekomen aan een prima verlopen proces wat in een fraaie gebiedsvisie heeft geresulteerd. Ook de samenwerking met bureau Nieuwe Gracht (Jan Willem Tap) en Terra Incognita (Robert Arends) was plezierig en heeft zeker bijgedragen aan het succes van dit project en product."

Voor de kernrandzone tussen De Bilt-west en Utrecht-Oost ontwikkelde Terra Incognita samen met bureau Nieuwe Gracht een integrale ruimtelijke visie. Deze visie is de afgelopen maanden tot stand gebracht in nauwe samenwerking met de bewoners en belanghebbenden uit het gebied. Hiertoe is een reeks interactieve workshops georganiseerd met aansluitend inloopavonden voor de inwoners van De Bilt. De politiek was eveneens vertegenwoordigd op deze druk bezochte inloopavonden (zie foto). Verschillende raadsleden en de betrokken wethouders Ditewig (ruimtelijke ordening) en Mittendorff (sport) gaven 'acte de presence'.

Voor meer informatie over de gebiedsvisie zie de website van de gemeente De Bilt.