Niets is voor altijd

Na 12,5 mooie jaren is Terra Incognita gestopt per 1 juli 2018. Met veel ambitie, enthousiasme en passie hebben we sinds 2006 aan Terra Incognita gewerkt. We deden vele inspirerende projecten. We danken onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners voor de prachtige klussen. We zijn trots op Terra Incognita. En we kijken met veel plezier terug op deze mooie periode.


Pagina's

3 juni 2014

Timescape: a festival of follies

Komende maanden (mei t/m sept) vindt de Landschapstriënnale 2014 in park Lingezegen plaats. We dagen landschapsarchitecten uit om hier een bijdrage aan te leveren door het ontwerpen en bouwen van een landschapsfolly. Een unieke kans om je creativiteit en vakmanschap te laten zien aan de parkbezoekers en collega landschapsarchitecten.

De opdracht
Ontwerp een landschapsfolly en bouw deze in één dag. De organisatie organiseert voor alle folies hetzelfde pakket van gebiedseigen materialen. Reken op onder andere appelkisten, strobalen, wilgentenen en andere inspirerende materialen. Elk team mag 1 uniek element aan de materialenset toevoegen. Laat je inspireren door het thema tijd!

Het thema tijd
Tijd is het centrale thema van het festival. De follies vormen een zomer lang de expositie ‘Timescape: a festival of follies’. Gedurende de zomer zullen de follies bloot staan aan de tand des tijds en transformeren door wind, zon en de kracht van de natuur. Dit transformatieproces wordt in een reeks van foto’s vastgelegd en is te volgen via internet. De follies worden op de eerste dag van de zomer gebouwd en op de laatste dag van de zomer afgebroken.

Het resultaat 
Timescape vormt een reeks van follies waarmee landschapsarchitecten zich in het park Lingezegen en op de Landschapstriënnale laten zien. De bouw van de follies is te volgen op internet en tijdens de andere programma onderdelen van de Triënnale tijdens de bouwdag.

Bezoekers van het park kiezen op de bruispunten of via internet met ‘likes’ welke folly de publieksprijs krijgt. De Blauwe Kamer stelt een bladzijde in het tijdschrift ter beschikking aan de winnaars. De beeldenreeks van de transformatie in de zomer proberen we te bundelen in een e-book.

Hoe doe je mee?
Teams van landschapsarchitecten, eventueel aangevuld met andere disciplines, kunnen zich inschrijven voor het festival. Teams mogen zich ook laten ondersteunen door studenten landschapsarchitectuur. Bij inschrijving geef je een motivatie aan voor één of meerdere locaties. De motivatie geeft de doorslag bij een overschot aan inschrijvingen. Voor het festival worden 7 teams geselecteerd.

Bouwdag: vrijdag 27 juni, met aansluitende borrel/bbq met alle bouwers
Info: www.landschapstriennale.nl
Kosten: €100,- per team
Winaar: advertentie in de Blauwe Kamer
Aanmelden: tot en met 18 juni
Contactpersoon en inschrijven: Jan Maurits van Linge (Terra Incognita)
Bereikbaar: janmaurits@terra-i.nl - 06 129 65 760